Нивото на язовир "Студена" вече е над 8 млн. куб. Природата е благосклонна към нас. Започват да се увеличават часовете в които има вода. Новият режим е много по-благоприятен за нас, перничани, защото иначе нямаше как да се справим в тази ситуация на извънредни мерки заради коронавирус.


Това заяви Светослав Владимиров, кмет на Перник, в ефира на БНТ по повод водния режим и животът в Перник по време на пандемия заради COVID-19.

"До края на седмицата ще преминем изцяло на нощен режим. Ще направим и реконструкция на голяма част от водопроводната мрежа, сложна задача, но вървим към посока за снижаване на загубите на питейна вода.

Започваме от квартал "Църква" и квартал "Изток". От днес трябва и да се свържем към Рилския водопровод", поясни още той.

На въпрос докога ще продължи водният режим, той заяви, че води разговори и ще се комбинира ползването на тръбата и малки количества от язовир "Студена" и скоро той трябва да бъде отменен.

Владимиров уточни, че в града няма потвърден случай на заболяването, но едно момиче е пътувало и изключително отговорно е спазило всички разпоредби за действия в подобна ситуация.