Кметът на Пловдив Здравко Димитров обсъди с военни от НАТО неприятната ситуация, при която заради забавяне на изстрелване на ракети срещу градушки бе унищожена част от реколтата на земеделски стопани в областта.

Това стана на среща с военнослужещите, организирали учението "Тракийско лято", съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Учението се проведе от 23 август до 3 септември тази година в бившата авиобаза в село Чешнегирово. В него участваха около 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.

От името на американските военни Даниел М. Майуро е коментирал, че следващата година, когато отново ще се проведе учение "Тракийско лято", ще бъде подобрена организацията му, както и своевременното предупреждение на живеещите в близките населени места за цялостното събитие.

Те са заявили готовност да подобрят организирането и провеждането на военните учения, така че да не се оказва негативно влияние върху живота и ежедневието на местното население.