Заплахи за убийство по случая с 6-годишното дете, блъснато от кмета на Трън. След като Нова тв разказа за случая, е започнало разследване срещу кмета за подбуждане към лъжесвидетелстване. 
Преди дни Вероника Димитрова разказа, как според МВР блъснатото дете само се ударило в джипа. Днес по случая проговори и кметът.
 
Шестгодишният Ивайло е пометен от кметския джип пред училището в Трън. Инцидентът става в края на миналата година. Днес детето живее без далак и с половин черен дроб. Кметът твърди, че Ивайло се е ударил сам в автомобила му.
 
„Разминавам се с училищния автобус и чувам някакъв удар в задната част на автомобила. И виждам паднало дете отзад. А джипът беше с роубари, знаете има едни железа. За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа. Шестгодишните деца казват, че имат много слаби стомахчета”, заяви Станислав Николов. 
 
Свидетелите на инцидента били заплашвани да мълчат, потвърдиха от прокуратурата. Според кмета обаче жената, която се оплакала от натиск, била психически нестабилна.
 
„Ако дам показания и кажа истината, ще пострадам и може и да не съм между живите”, разказва Любка Лазарова, свидетел на инцидента.
 
„Тази жена, може да питате всеки в града, не е стабилна, нищо, че няма документ да е освидетелствана”, отвръща Станислав Николов.
 
„Категорично - свидетели са били притискани да не казват всичко това, което им е било известно и да затруднят по този начин разследването. Налице са закани за убийство по отношение на една от свидетелите, както и закани за уволнение”, заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. 
 
За удара с джипа била виновна майката, отново според кмета.
 
„На 6 години дали ще го пуснете да тича самичко по улиците”, пита Станислав Николов. 
 
„След репортажа се пишеше за мен неприятни неща, че съм психично болна, че не съм добра майка, че съм осъждана. Вероятно има хора, които го подкрепят него в тази ситуация, на фона на трагедията с моя син”, коментира Анита Гълъбова, майка на пострадалия Ивайло. 
 
Същите тези хора внезапно се появиха пред общината. Оказа се, че или работят по програми към общината или във фирмата на кмета, която се занимава с отглеждане на картофи.