Ректорът на Русенския университет чл. кор. проф. Христо Белоев е получил тежък инсулт тази сутрин, съобщава tvn.bg.
 

Проф. Белоев, който е и председател на Общинския съвет на Русе се почувствал зле. Негови колеги повикали незабавно Спешна помощ. Проф. Белоев бил откаран в русенска болница, но състоянието му било тежко.
 
По неофициална информация депутатът Пламен Нунев телефонирал лично на премиера Борисов, който от своя страна разпоредил медицински хеликоптер да излети за Русе и да откара 61-годишния професор в столицата.
 
В момента светила на кардиологията се борят за живота му. Информация за състоянието на проф. Белоев към момента няма.
 
В съобщение на Министерство на отбраната се казва, че екипаж от състава на авиобаза Крумово с вертолет "Кугар" е изпълнил специален полет по искане на Министерството на здравеопазването за транспортиране на пациент от летище Щръклево до летище София.
 
"Вертолетът излетя в 12.14 ч. от авиобаза Крумово. В 14.30 ч. пациентът беше транспортиран до летище София и беше поет от медицински екип от Центъра за спешна медицинска помощ.
 
Екипажът на вертолет "Кугар" с регистрационен знак 710 е в състав - първи пилот капитан Сандев, втори пилот майор Бабачев, борден техник старши лейтенант Добрев и спасител старши сержант Жеков", съобщават от ведомството.