Близкото до Варна село Приселци е много предпочитано за инвестиция в имоти заради чистия въздух и спокойствието. В същото време по улиците му могат да се видят гледки по-характерни за средновековието.

Стадо черни прасета се разхождат необезпокоявани от никой и нищо по улиците на авренското село Приселци. За това алармира Кирил Недков, който днес водейки детето си на училище е попаднал на свободно разхождащите се животни, предаде TheSite24.

Макар и на пръв поглед картината да е забавна, авторът на клипа коментира, че прасетата никак не са безобидни и допълва, че преди време са нападнали вързано на синджир куче, което е било и бременно.

“А ако по улицата има деца и попаднат на това стадо, кой може да гарантира, че няма да стане беля?”, питат възмутени жители на Приселци.

Животните имат стопанин, който обаче ги пуска свободно на разходка, при това във време, в което повечето хора отиват на работа или водят децата си на училище.

“Хората не пускат децата си навън да карат колело, а кучетата държа само на двора. Преди две години съседът ми имаше проблем, защото му бяха бутнали оградата и навлязоха в имота му. Беше погром”, сподели за медията ни Недков.

Той добави, че живее в Приселци от близо 10 години и още тогава прасетата са се разхождали спокойно по улиците.

“Не е нормално в 21 век да не излизаме навън, защо стадо прасета могат да го нападнат!”, категорични са още хората в селото.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук