Падна сняг в Годечко и това се отрази положително на лова. Още при първия излет за тази година ловците от ЛРД-Гинци проведоха зрелищна гонка в местността „Боище“, съобщава actualenglas.info

Паднаха 4 диви свине, а като точни стрелци се изявиха Недялко Делчев и Румен Михов, отчели се с по две попадения. С това активът на дружината набъбна до 12 бройки за сезона.

Но не само в с. Гинци се радват на добра слука. Засега безспорни лидери в неофициалното класиране по обстрел са ЛРД-Голеш с 25 слуки, двете годечки дружини също са сред челните места: Първа дружина има 18 точни попадения, а Втора – 10. Ловците от с. Шума пък имат 17 диви свине в своята сметка.

Добрата новина от този планински регион е, че няма случаи на засегнати от африканската чума животни и на практика ловците се радват на пълноценен сезон без налагани ограничения или забрани. 

Заложените по план 212 диви свине  за обстрел са доста сериозна бройка, която изглежда няма да бъде достигната, но ловците са доволни от сезона, особено при провежданите излети на снежен декор.

Покрай основния лов често се случва да падат и хищници. Засега в сдружението са отчетени 59 отстреляни лисици и 56 чакала. Планът за лисиците е почти изпълнен, докато с чакалите изпълнението е едва наполовина. Очевидно ще има още работа за годечките ловци по отношение на хищниците, пише Младен Добрев до slrb.bg.