Известният бургаски психиатър Андрей Стоянов стана жертва на опит за покушение, след като мъж с каска за мотор на главата нахлу в частния му кабинет на бул. „Захари Стоянов” в жк „Меден рудник” в морския град и стреля, съобщава "Флагман".

Маскираният за щастие не е улучил и веднага е избягал. Полицията потвърди за случая. Психиатърът също е признал, че е имал опит за атентат срещу него, но не е пожелал да коментира нищо повече. От извършените до момента множество процесуално-следствени действия става ясно, че стрелецът е открил огън с газов пистолет. Не е уцелил целта си нито един път от общо трите произведени изстрела.

Неизвестният мъж не е правил опити за грабеж, просто е нахлул в кабинета на лекаря, стрелял е и е избягал. Психиатърът не е пострадал. В момента се намира в сградата на Четвърто РУП, където полицаи го разпитват.

Иззети са записи видеокамерите, разположени в района, разпитани са и свидетели.

В момента извършителят се издирва.

 Д-р Андрей Стоянов е вещо лице към съда и освидетелства подсъдими от цялата страна. Съседи оживено коментират, че това е най-вероятната версия за нападението срещу него, съобщава "Бургас инфо".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ