Масирани проверки за незаконен добив и транспортиране на дървесина са били проведени на територията на Държавното горско стопанство в Ракитово. Акцията е била организирана от служители на Районното управление във Велинград, полицейския участък в Ракитово, съвместно с лесничеи от местното горско стопанство.


В местността „Мътница“, намираща се в землището на Ракитово, органите на реда и горските работници засекли група мъже с коне транспортиращи „на влачка“ дървесина. Последвали проверки, ченгетата установили, че дървата са от вида „бял бор“, немаркирани са с контролна горска марка и без редовно позволително. Задържани са 10 млади момчета и мъже на възраст от 15 до 48 години, всичките от Велинград.


Те превозвали с конете си около 13 кубически метра дървен материал. Дървата са иззети и предадени на отговорно пазене на служители от ДГС-Ракитово, а десетимата са задържани в ареста на РУ-Велинград. Спрямо тях се водят бързи производства. Проверките продължават на територията обслужвана от Районно управление Велинград и полицейския участък в Ракитово.  
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ