Мечка обикаля землището на планинското село Горна Сушица в община Сандански. За това сигнализираха местните жители, които са едва 30-ина души, съобщава Struma.bg.

Хората, които са предимно възрастни, са в паника. По телефона баба Мария е съобщила на дъщеря си София, която живее в Сандански, че кафява мечка е обикаляла в гората над селото. Тя била видяна от пастири, но не е нападала стадото от овце и кози.

Възрастната жена е споделила на дъщеря си, че се страхува, и не излиза след залез слънце от двора на къщата. Мечката е станала обект на наблюдение и от авджиите, ловуващи в землището на селото.

Стана известно, че около 5-6 ловни кучета са изчезнали от началото на ловния сезон за пернати и нито едно от тях не е открито. Досега мечката не е нападнала животни и хора. Село Горна Сушица се намира на около 30-ина километра от Мелник.

Преди години нашествие на мечки е било регистрирано в землището на Кашина. Тогава една мечка с два мечока е живяла близо три-четири години в района, след това следите им се губят.