Мечка стръвница нападна и уби крава в землището на вилната зона на Сандански, над местността Беговица в Пирин планина. По чудо е оцеляло телето й. Това съобщи животновъдът Емил Чомберов от Сандански, като допълни, че за втора поредна година на това място мечка стръвница взима от стадото му крава, пише struma.bg.

Запознати коментираха, че мечката, след като убие, изравя огромна дупка и затрупва жертвата си с големи камъни. След като месото стане на мърша, тя се връща и се храни от него, докато не свърши.

На метри от краварника, където са нощували кравите, е било вързано куче каракачанка. На сутринта то се е прибрало при стопанина си, като е скъсало синджира.

Планинари разказват, че са срещали мечки във високите части на Пирин, но досега няма регистрирано нападение на мечки срещу хора. Един от дългогодишните планинари от Сандански – Емил Костадинов, отправи съвет към хората: „Ако попаднете на мечка, не мърдайте и не издавайте звуци. Стойте неподвижно и тя ще продължи пътя си. Не се катерете по дървета или скали. Мечката за секунди може да се изкатери и да стигне до вас”, заяви Костадинов.