Поредна слука споходи авджиите от дружинка „Млечино“ по време на ловен излет. В мразовитото неделно декемврийско утро председателят на дружинката, 43-годишният бизнесмен Хакиф Местан, повали с един изстрел огромен глиган. Това бе дванадесето диво прасе на сметката на дружинката за сезона и 27-мият в кариерата на Местан, пише 24rodopi.com.

Ловците от Млечино са били по пусии в местността „Вардар“. Гончетата обкръжили огромен глиган. В един момент добре обученото куче Арап подгонило подплашеното диво животно право срещу Хакиф. Той го взел на мушка с карабината си и го покосил с един-единствен изстрел.

Според млечинските ловци глиганът е на четири години. Зъбите на звяра са над 20 см и имат трофейна стойност. Ще ги представят в Държавното горско стопанство в Ардино.

Авджиите от дружинката в Млечино продължават да трупат рекорди. През този уикенд  удариха още три прасета. В събота Салим Али повали с един изстрел шестгодишен глиган в местността „Кечикая“ край Горно Прахово.

Припомняме, че през 2008 година Хакиф Местан удари огромен глиган в местността „Алкая“ край село Червена скала, а глигите му „отчитат“ рекордните 142,6 точки. Резултатът автоматически нареди Хакиф Местан на първо място в България и в десетката на света.