Наталия от Перник, майка на две деца, която две години се бореше с рак на стомаха, почина. Това съобщи съпругът и Наско, който е съкрушен, пише zapernik.com.

Наталия започна битката с рака и премина през мъки и страдания. В много от случаите животът й висеше на косъм, но лекарите в Турция и България успяваха да я закрепят.

Десетки перничани помагаха на семейството, събирайки средства за операциите и терапиите на Наталия, в нейна подкрепа бяха правени благотворителни инициативи, а Наско редовно показваше развитието на съпругата си, която макар и отслабнала все още намираше сили да се усмихва на живота. Уви, до днес.

Часове преди Наталия да почине, Наско съобщи, че тя е приета по спешност в интензивно отделение на болница Лозенец, след като изпада в безсъзнание, с много ниско кръвно и влошени кръвни и чернодробни показатели. А осем часа по-късно Наталия вече я няма…

„Сбогом мило, повече няма да те боли“ – написа съпругът й.

Наско безкрайно обичаше съпругата си, с която ги е събрала обща съдба – и двамата преди това са изгубили половинките си.

Ето какво казва той за Наталия Миткова:

„Помниш ли първата ни снимка мило Наталия Миткова…
 

Ако можех да ти дам едно нещо в живота, бих ти дал способността да се видиш през моите очи, едва тогава ще разбереш колко си специална за мен и че си най-хубавото нещо, което ми се е случвало. 

Преди няколко години ти беше моето спасение, моето спасително корабче, което ме отведе от безлюдното, мрачно и самотно островче и ме върна отново в цивилизацията и обществото.

Ти беше моето неуморимо двигателче, което ми даде сила да построя отново дом, да мечтая отново, отново да имам поколение и да се грижа за него. Ти бе Човекът, който всеки божи ден ме хвалеше и поощряваше да строя, да се развивам и да забравя болките и оставя миналото зад гърба си, доколкото е възможно. Ти направи от мен по-добър човек, здравомислещ, оценяващ грешките си, но и поучаващ се от тях.

Ти ми показа какво е прошка, доверие и безрезервна любов. Ти ми даде целия си свят и аз ти дадох своя. Бих дал ако е възможно моя живот, за да бъдеш ти до децата си, защото си безценна и няма друг, който да заслужава повече от теб да живее. Много те обичам миличко и искам целия свят да го знае“

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук