Силното земетресение в Турция отпреди няколко дни активизирало свлачището на крайбрежната алея между Бургас и кв. Сарафово, съобщи по време на заседанието на Общинския съвет заместник-кметът по строителство на Бургас инж. Чанка Коралска.

По думите й, това налага да се направят нови геоложки проучвания незабавно, за да могат заедно с приемането на бюджета на МРРБ да се отпуснат средства за справянето с проблема, съобщава "Флагман". 

Няма край! Нов кошмар застигна Турция в ранни зори, хората заживяха в палатки

Министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков, който вчера бе на посещение в Бургас, даде гаранция от своя страна, че ако Община Бургас изготви проект за укрепване на крайбрежната алея, то финансирането ще бъде отпуснато в най-кратък срок.

Мощният трус в Турция удари дори Северна България ВИДЕО

„Всички, които обичат да карат колело и да се разхождат по крайбрежната алея, знаят за този проблем. Имахме трудна комуникация с Геозащита и МРРБ. Вчера на място присъства министър Шишков, който се увери, че проблемът е много сериозен. Стигнахме до споразумение Община Бургас спешно да направи геоложоко проучване и да изготви проект за укрепването. Вече имаме направени прединвестиционни проучвания. Имаме подкрепата и на областния управител проф. Мария Нейкова“, обясни още инж. Чанка Коралска.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук