Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е изпратил писмо до Валери Симеонов във връзка с направена проверка по случая с пловдивската дискотека "Сохо".

Припомняме, че на 4 ноември 2020 г. Валери Симеонов изпрати сигнал до главния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването, с който поиска да се провери скандалния случай на неспазване на Закона за шума и заповедта на здравния министър за противоепидемичните мерки.

Проверката е установила извършени дисциплинарни нарушения от държавни служители на VI РПУ при ОДМВР Пловдив. На началника на 6 РПУ е наложено дисциплинарно наказание "порицание" за срок от 6 месеца за неизпълнение на служебните задължения.

Също така, са съставени 2 акта на управителя на клуб "Сохо" за неизпълнение на полицейско разпореждане да преустанови музиката и затвори заведението, и за това, че не е създал организация, съгласно заповедта на здравния министър за противоепидемични мерки.

Това е добър пример, който да покаже, че законите трябва да се изпълняват, а служителите на реда - да вършат работата си, подчинявайки се на закона, а не на политици и местни влиятелни фигури, коментира Валери Симеонов.