Двама мъже застават пред съда в Добрич за извършено жестоко убийство в града.

Окръжна прокуратура-Добрич предаде на съд Д.Д. (23 г.) и К.П. (30 г.), обвинени за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди.

Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите в болничното заведение, където бил отведен мъжа, той починал.

Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че починалият е станал жертва на тежко криминално престъпление. По тялото му и най-вече по главата му били установени множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.

В хода на разследването били събрани доказателства за съпричастността на Д.Д. и на К.П. към убийството.

В нощта на 20 срещу 21 октомври, двамата мъже заедно с други свои познати се черпили в дома на единия. Малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, те излезли от апартамента и се насочили към жилищен квартал в Добрич, от където предполагали, че могат да си закупят наркотици. Търсенето останало без успех и подразнени двамата мъже тръгнали обратно към дома на К.П.

В това време жертвата на престъплението, който също бил в нетрезво състояние, вървял към дома си.

Разминавайки се с по-младите мъже, 52-годишният неволно бутнал един от тях. 

Това отключило агресия от страна на обвиняемия К.П. и той нанесъл силен удар с ръка в областта на лицето на случайния минувач, вследствие на който мъжът паднал на земята. К.П. и Д.Д. започнали да нанасят удари с крак по жертвата, които били насочени основно в главата му, някои попаднали и в гръдния кош и корема на мъжа.

След като приключили с побоя, двамата оставили в безпомощно състояние мъжа на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Жертвата на хулиганското посегателство бил забелязан от служители на охранителна фирма около 03:00 часа на 21 октомври. Той бил незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.

Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.