Съдът насрочи разпоредително заседание по дело, образувано с внесен от Окръжна прокуратура - Търговище обвинителен акт срещу 29-годишен мъж, обвиняем за убийство, извършено в условията на домашно насилие.

Както БЛИЦ писа жестокият побой, завършил със смърт бе извършен на 29 август 2023 г. Жертвата - 21 г. Микаела и обвиненият живеели на семейни начала. След зверството мъжът, опитал да го прикрие и да го представи като инцидент. Той повикал съседи и им обяснил, че жертвата е паднала и се е ударила. Помолил ги е да се обадят на 112, опитал да ѝ окаже първа помощ.

Окръжен съд – Търговище насрочи за 16 май 2024 година разпоредително заседание по дело за убийство на млада жена, извършено в условията на домашно насилие и по особено мъчителен за убитата начин, и с особена жестокост, образувано след внесен от Окръжната прокуратура обвинителен акт. 29-годишният С.К. е предаден на съд и ще бъде съден за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, и т. 6а, във връзка с чл. 115 от НК.

Обвиняемият и неговата 21-годишна жертва се запознали през 2022 година и заживели на семейни начала. Част от времето си прекарвали в България, а друга част при техни роднини във Франция.

Трябваше да празнува рожден ден: Мъжът на убитата 21-г. Микаела я държал като робиня ВИДЕО

По време на съжителството им мъжът често малтретирал младата жена, като упражнявал както физически, така и психически тормоз над нея. Той бил много ревнив и имал чести изблици на вербално и физическо насилие спрямо пострадалата, включително и в присъствието на други хора. С.К. държал пострадалата в подчинено положение и я контролирал напълно.

В началото на месец август 2023 г. двамата се завърнали в България след поредно гостуване при роднини в чужбина. Установили се за кратко в апартамент, собственост на мъжа, намиращ се в град Омуртаг.

Именно там в ранния следобед на 29 август, след пореден пристъп на ревност, С.К. нанесъл жесток побой на своята жена. Той й нанасял множество силни удари с ръце и крака по цялото тяло, като й причинил множество травматични увреждания, в резултат на които тя починала. След като си дал сметка, че жената е мъртва, обвиняемият дори предприел действия в опит да се оневини.

Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук