Жената от 199-ти блок в жилищен район „Тракия” в Пловдив, която си изгради личен двор зад жилищната сграда, все още не е премахнала нерегламентираното място. 10 дни след публикуването на първата информация беше установено, че въпросната жена, която съседите определят като „окупаторка”, е премахнала само тубите, с които си пазеше три места за паркиране, съобщава trafficnews.bg

Масичките и столчетата, както и останалите вещи на нарушителката обаче си стоят, въпреки едноседмичния срок, който от кметството на район „Тракия” ѝ бе даден за премахване.

Пловдивчанка си направи личен двор под панелка, присвои и си и три паркоместа СНИМКИ

Преди 10 дни живеещи в блока разказаха, че въпросната жена си е позволила да изгради цял двор зад блока, като е избила врата от терасата си, а общинско пространство си го е присвоила като частно такова. Хората от квартала разказаха още, че когато някой се е опитвал да паркира на "нейните места" пловдивчанката става агресивна, започва да заплашва и да пука гуми.  

След отправения сигнал TrafficNews се свърза със зам.-кмета на район „Тракия“-  Веселина Стоянова – Анастасова, за да сигнализира за проблема. Тя съобщи, че мястото е било посетено и е било констатирано нарушение.  Жената не е била открита на адреса, затова след като те са осъществили връзка с нея, от администрацията на район „Тракия” ѝ е било отправено предупреждение.

“Ако в рамките на една седмицата жената не предприеме мерки за премахването на импровизирания двор от общинското място, той ще бъде отстранен принудително и ще бъдат повикани ОП „Градини и паркове” , за да се погрижат за тревните площи”,  каза  зам.-кметът Веселина Стоянова – Анастасова.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук