Съвместна проверка на Министерството на туризма, Икономическа полиция- Бургас, Национална агенция за приходите-Бургас, дирекция "Инспекция по труда- Бургас", Областната дирекция по безопасност на храните в града и РЗИ на хотели в "Слънчев бряг", направена през септември, установява нарушения в задължителните елементи, които трябва да притежават, за да отговарят на изискванията за съответната категория. 

Групата от инспектори са проверили хотел "Шипка" категоризиран с 3 звезди. Проверен е и хотел "Гранд Виктория", който е категоризиран с 4 звезди.

Сред проверените са четиризвездните хотели "Белвю", "Платинум", "Колизеум I" и "Изола Парадайз", както и тризвездните хотели "Гларус" и "Искър" и двузвездният хотел "Нимфа - Русалка".

При извършена проверка на четиризвездият хотел "Чайка Бийч", е установено, че рецепцията обслужва едновременно и хотел Метропол-Аркадия.

Четиризвездният хотел "Белвю" е запечатан от НАП заради извършени данъчни нарушения.

Сред нарушенията, установени от експертите към датата на проверка са липса на действаща категоризация и квадратури на баните и тоалетните в част от хотелите.

В момента на проверката, част от хотелите не са представили документи на персонала - трудови договори, дипломи за завършено образование, трудови книжки и други.

Установени са и други липси, сред които са място за паркиране на хора с увреждания, рецепцията с височина 90 см за обслужване на хора с намалена подвижност, обособени достъпни хотелски стаи за хора с увреждания, универсална инвалидна количка и др.

По повод установените нарушения Министерството на туризма налага административни наказания на хотелите според тежестта на несъответствията с изискванията на Закона за туризма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!