Коалиционните партньори на ГЕРБ – НФСБ се събират днес в Бургас, за да решат бъдещото на настоящото правителство. Срещата край морето ще бъде в следобедните часове ище е закрита за медиите.

Според предварителната информация на срещата трябва да присъстват и представители на коалицонните партньори на Симеонов от Атака и ВМРО, но тази информация впоследствие беше опровергана, предаде БГНЕС. Неофициалното събиране ще трябва да уточни исканията на коалиционните партньори пред водещата партия ГЕРБ, тъй като се очаква патриотите да се срещнат с премиера Бойко Борисов в понеделник.

Вчера вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че оставките на вътрешния, регионалния и транспортния министър по повод катастрофата в Своге, не са съгласувани с партията. Симеонов даде пример и с бившия министър на здравеопазването Николай Петров, както и уволненията в Министерството на земеделието, храните и горите, които според него били под „паважен натиск”. Също така обяви, че днес ще свика извънреден съвет, на който патриотите трябва да решат дали да участват занапред в коалиционното правителство.

Тази сутрин, премиерът Бойко Борисов покани Обединените патриоти, за да разговарят за бъдещето на правителството. Той заяви това във Варна, където участва на конференция с младежката структура на управляващата партия ГЕРБ.

Очаква се късно тази вечер или утре да има резултати от съвещанието на НФСБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ