Местен лидер от партията на Васил Божков се отцепи и основа своя си формация. Това показала справка на „Флагман“ в регистъра на политическите партии.

„Бъдете смели“ е най-новата политическа сила – регистрирана е на 24 февруари, а седалището й е в Стара Загора.

Председател на партията е 66-годишният строителен предприемач Еньо Абрашев. Той бе областен координатор за Ст. Загора на „Българско лято“ - формацията на хазартния бос „в изгнание“ Васил Божков.

„Партия се прави най-напред със смели, отговорни и некрадливи хора“, каза пред „Флагман“ г-н Абрашев. Той бил социално мислещ човек, но това не означавало, че е ляв.

„Защото аз имам работници, но не мога да приема и Корнелия Нинова, която унищожава една готова партия“, обясни още бизнесменът.

„Занимавам се със строителство. Бизнесът ми е чист, макар че съм доста ощетен и преди 10 ноември, и след 10 ноември“, оплака се Еньо Абрашев. 

„В Слънчев бряг като тръгнете от стадиона към центъра, преди реката целият квартал вляво беше моят. Аз единия го продадох на Динко Пицата – Динко Нищелков... И някъде към 2013 г. като дойдеха гербаджиите на власт, ме принудиха да си продам абсолютно всички имоти. Но на тях им е простено. В Югоизточна България влиянието ми е доста голямо“, коментира още г-н Абрашев.

Той обясни, че наесен „може би“ ще се кандидатира за кмет на Стара Загора. Партията му все пак нямало да е местна, а с национално значение.

Сегашният градоначалник Живко Тодоров обаче трябвало да бъде махнат „на всяка цена“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук