Възможно е шофьорът да е бил преуморен и да е заспал зад волана. Автомобилът има спирачен път и той е около 10 м., пише "Флагман" по повод жестоката катастрофа на АМ "Тракия, при която починаха трима души.

Припомняме, че заради инцидента бе затворена магистралата.

Припомняме, че катастрофата е станала в района на 356 км, в посока Бургас. 

В лек автомобил Хюндай са се придвижвали шестима души. Водачът е загубил контрол над минивана, ударил се е в мантинелата и след каскадно завъртане се е озовал в канавката по таван. 

По траекторията, отбелязана върху асфалтовото покритие на дясната и аварийната лента, се вижда, че водачът е правил опити да овладее колата.
Автомобилът има спирачен път, шофьорът се опитал да овладее колата.
 


Стана ясно кои са загиналите при тежкото ПТП на АМ "Тракия". Пътуващите в Хюндая  са работници, полагащи асфалт в с. Безмер, община Ямбол.

Те са се прибирали от работа към Бургас. Както БЛИЦ писа загиналите мъже са на 32,38 и 49 години - водачът на минивана.

Шофьорът, който е от Карнобат, е загинал на място. Другите двама загинали са от бургаския квартал „Рудник“.  

Тримата оцелели в зверската самостоятелна катастрофа са откарани в Шокова зала, като един от тях е настанен в реанимация.

Пострадалият, настанен в реанимация с опасност за живота, е на 50 години, казва се Христо Янев. Край него са няколко екипа, специалисти, някои от които повикани извънредно. В много тежко състояние, но не критично, е 53-годишен колега на Янев, който е с множество конузни рани и вътрешни кръвоизливи.

Най-леко пострадалият е на 37 години, който има само драскотини, но е силно уплашен.

За да се прецени дали има и друга причина, освен невниманието на шофьора или неизправност на автомобила, техническите лица близо час измерваха и снимаха района. Целта е да се установи дали миниванът не е бил подсечен от друг движещ се в същата посока автомобил.

Ще се гледат и записи на най-близките камери на АПИ преди и след 356-ия км. Засичането на виновник обаче ще е възможно само за изключително добър спец, който да изчисли и десети от секундата, за да се докаже несъстоялото се евентуално стълкновение. 

Предстои да им бъдат взети проби за алкохол и наркотични вещества. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!