Убийците от Капана Цанко Петрунов /45/ и Кирил Стоянов/43/ се изправиха пред съда. При закрити врати в Окръжния съд, магистратите решават каква да бъде мярката за неотклонение на двамата мъже, задържани за убийството в центъра на Пловдив, съобщава Trafficnews.bg.
 
От прокуратурата поискаха най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".
 
Припомняме, че инцидентът се случи на 7 юли, около 23 часа, зад Джумая джамия, а до трагичния финал се стигна след сбиване.
 
Оказва се, че причината за убийството е скандална случка, ден преди посегателството. Жертвата - Лалко опипал непълнолетно момиче в градинката на Джумаята. Там била компания от тийнейджъри, сред които и момичето. Лалко се приближил и обарал момичето.

Постъпил е и сигнал до полицията, но детето отказало да свидетелства. Ден по-късно, Цанко и Кирил решили до го накажат.
 
Двамата мъже, които били мъртвопияни, налагали Лалко над 7 минути. По данни на прокуратурата тестове отчели над 3 промила алкохол в кръвта.
 
След побоя, кенезетерапевт е указал помощ на Лалко, констатирайки смъртта. Чувайки това, един от убийците се изплашил и се прибрал вкъщи.

Лалко бил спал в дома му два дни. Убиецът взел якето на жертвата и го изхвърлил в контейнер. Впоследствие, връхната дреха е намерена. Иззети са били и камерите, които ясно показват веханизма на убийството.
 
За мярка домашен арест настоя защитата на Цанко и Кирил. Адвокатката на Стоянов заяви, че клиентът й е болен и се е лекувал в ЦПЗ Раднево и в Плвдив от алкохолна зависимост.

 
В последната си дума, Цанко каза, че няма да се укрие. "Не съм бягал, чаках намясто полицията. Няма да се укрия. Искам домашен арест", каза Петрунов. Безмълвен остана Кирил.