Лактите на 14-годишния възпитаник на дома за деца лишени от родителски грижи Захари Боянов, който бе пребит от местен бизнесмен в Гоце Делчев, са само контузени, но не счупени, това "поправили" в заключението си днес лекарите в Гоце Делчев, които вчера съобщиха в полицията и прокуратурата, че пациентът е със счупени лакти на двете ръце, съобщава
Днес обаче незнайно как те промениха показанията си и се оказа, че Захари е само с контузия на лактите, има синини и натъртвания по ръцете. Новите обстоятелства шокираха полиция и прокуратура, които трябваше да повдигнат обвинение срещу бизнесмена Стоян Пашалиев за нанесена средна телесна повреда, което е тежка квалификация по смисъла на наказателния кодекс. С новите данни, изписаният днес Захари, има само контузия на ръцете, и квалификацията на престъплението трябва да е "за причинена лека телесна повреда". 
Отговорът от болницата защо лекарите вчера дават едно заключение, а днес друго е лаконично: "Така са преценили".


Затова полицаи и експерти ще направят преглед на момчето в друга болница, за да се установи степента на нараняванията му, причинени от побоя в местността "Панорамата".

Бизнесменът Стоян Пашалиев, според свидетели и полицията, е извършител на деянието. Той е закарал момчето в местността, подпомаган от свой родственик, който вчера се скри, но днес се е явил в полицията, и там го е бил с метална пръчка,обвинявайки го в кражби. 14-годишният Захари е познат и на хората в дома, както и на гоцеделчевци и наистина има противозаконни прояви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!