Катастрофиралите край Враца трима видинчани, които бяха със съмнение за коронавирус, са на метадонова програма, съобщава BulNews. 

След инцидента, за който БЛИЦ съобщи, тримата са били настанени в инфекциозното отделение в Бяла Слатина, което е единственото предназначено за приемане на пациенти с коронавирус.

След пoстъпването им в болничното заведение, започнали да буйстват и буквално изпотрошили отделението.  Припомняме, че пътното произшествие се случи, когато семейството и техен приятел пътували към "Пирогов", където са искали да се изследват за COVID-19. 

Съпругът на жената тогава сподели, че е международен шофьор и се е завърнал преди дни от Италия. И тримата изразиха съмнения, че са носители на коронавирус, защото имат висока температура и изпитват затруднение при дишане, за това тръгнали към "Пирогов" да си направят изследвания. 

На мястото на инцидента веднага пристигна специално оборудван спешен екип, които ги транспортира до Бяла Слатина. 

След като вчера излязоха резултатите от пробите им за коронавирус, които са отрицателни, истината лъсна. Оказа се, че видинчаните са се възползвали от създалата се ситуация в страната заради смъртоносния вирус, за да се отърват от тест за употреба на алкохол и наркотици след удара.

Те обаче въобще не са предполагали какво ги очаква след твърденията им, че имат всички симптоми за COVID-19. 

Семейството са приемни родители в крайдунавския град. Не е ясно как изобщо са минали теста, за да станат приемно семейство.

След скандалите и вандалското поведение в болницата, тримата са прибрани в районното управление в Бяла Слатина. Оказало се, че мъжете са стари познайници на полицията и имат криминални прояви за над 20 кражби.