За изключителен прецедент разказаха пътуващи  водачи по пътя Гоце Делчев,  село Копривлен, общ. Хаджидимово, пише toppresa.com.

„Както се движехме по международния път Гоце Делчев - Гърция малко след обяд миналият ден, от бившето ДЗС изведнъж на шосето изскочиха в неистов и хаотичен бяг  над стотина изплашени  овце. Наложи се да спрем движението и от двете страни,  за да пропуснем преминаването на голямото стадо, което явно търсеше спасение.

В следващите секунди видяхме няколко големи вълка, които гонеха стадото овце. На самия път настъпи страхотен хаос, защото от всякъде от бившето ДЗС изкачаха овце и бягаха панически на всички страни по асфалта, втурвайки се към отсрещната му страна където също има постройки.

Явно вълчата глутница се уплаши от появата на хора, коли и камиони и избяга. В последствие разбрахме, че  вълците са успели да  задигнат само една овца от стадото на пастира, който се оказа от близкото село Мосомище", коментираха очевидци.

Ловджии коментираха, че вълчата напаст в региона е станала доста настъпателна, хищниците според тях, вероятно идват от Гърция прегладнели да търсят храна и много често влизат в населени места и нападат цели стада.

Има опасност и за самите хора. Добрата новина е, че скоро ще бъде открит ловния сезон за диви прасета, което предполага да бъдат организирани и хайки за вълци, коментират запознати.