Емигрантката от кюстендилското село Багренци Петранка Стаматова стана баба, щастливото събитие я споходи по-малко от месец след като празнува диамантената  си сватба в Мексико. Брокерката в Чикаго вече се радва на първата си внучка, която синът й Димитър и снахата Кинзи нарекоха Стела.

„Стела на латински означава звезда. В момента името е на 40-о място по популярност в САЩ”, споделя проучванията си щастливият дядо Петър Стаматов.Малката Стела се роди в Чикаго и е с  перфектните пропорции – дължина 57 см и тегло 3,700 кг. „Едно време, когато със съпруга ми заминавахме като студенти в Москва, синът Димитър се роди 5,500 кг и когато го взехме със себе си, на митницата си помислиха, че това е тримесечно бебе, а той беше едва на месец”, спомня си с умиление Петранка Стаматова. „Даже като ученик, от страх да не стане по-висок, мъжът ми не му разреши да играе баскетбол. Това обаче не му попречи да порасне до 2 метра и два сантиметра”, обяснява щастливата баба, пише "Струма". 

Снаха й Кинзи е очна лекарка и е родом от Канада. Така малката Стела се превръща в трето поколение емигранти в Чикаго.
„Не сме мислили какво да правим след пенсионирането“, откровена е Петранка. Двамата със съпруга й заминават за САЩ, след като печелят зелена карта през далечната 1998 г.