Пернишкият окръжен съд оправда бившия кмет на Трън Станислав Николов за инцидента с блъснато дете през 2015 година.

С решение от 3 октомври магистратите в Перник потвърждават издадената на 18 май т.г. присъда от Районния съд в Трън. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Николов бе обвинен за причиняване по непредпазливост на две тежки и две средни телесни повреди. Пътно-транспортният инцидент стана на 13 ноември 2015 година на кръстовище край училището в Трън при опит на 6-годишния Ивайло Стоянов да премине зад спрял училищен автобус. 

Първоначално разследването срещу Николов беше прекратено. След проверка, разпоредена от главния прокурор , случаят бе иззет от разследващите в града и предаден на прокуратурата в Перник.

Според магистратите в Перник, в хода на делото е установено, че Николов карал със съобразена скорост и реагирал своевременно, задействайки спирачната система, но не е можел да предотврати удара, тъй като пострадалото дете изтичало на пътното платно зад спрелия автобус на място, където няма пешеходна пътека и водачът не е могъл да го види, преди да навлезе в опасната зона.