Община Панагюрище награди най-добрите спортисти на специална церемония вчера. Герой на вечерта бе лекоатлетът Иван Иванов, който събра най-много гласове в анкетата и получи наградата си от кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Талантливият спортист е и стипендиант на „Асарел-Медет“ АД по проекта „Образование за всички“, а освен шампион и рекордьор в атлетиката, е и халф в юношеския тим на ФК „Оборище“. Именно той и приятелите му от формацията до 18 години бяха обявени за отбор на годината.


Прокуристът на „Асарел-Медет“ АД и председател на Управителния съвет на Фондация „Асарел“ Галя Костова прие специалните плакети за принос към спорта, които организаторите на церемонията присъдиха на председателя на Надзорния съвет на компанията Димитър Цоцорков и на изпълнителния директор инж. Делчо Николов. Тя заяви, че подкрепата за спорта в Панагюрище винаги ще бъде сред приоритетите на „Асарел-Медет“ АД.

За поредна година международният турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“ бе отличен като най-значимото спортно събитие в общината.
Специалната награда за спортно постижение бе връчена на Мария Оряшкова, която през 2019 г. спечели световна и европейска титла и бе включена в националната спортна класация „Спортист на годината“.

За втора поредна година „Асарел-Медет“АД подслади вечерта на най-добрите спортисти на Панагюрище. Уникалните „торти за шампиони“ и тази година зарадваха спортните клубове от общината по време на официалната церемония „Спортист на годината“.