Завърнал се от област в Италия, засегната от коронавирус, кърджалиец не е посочил точния адрес на пребиваване. Той не може да бъде наблюдаван от медицински екипи, защото не се знае в града ли живее или в периферията, предава 24Родопи.

На влизане в страната нашенецът попълнил анкетна карта, но не е посочил адреса на пребиваване в 14-дневния карантинен срок от завръщането си. Полицията го издирва.

Това съобщава директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

От рисков район в Италия са се завърнали други двама кърджалийци, лекари по професия. Те са поставени под домашна карантина.

Вече работи лабораторията за изследване на проби за коронавирус, ако се появят съмнения заразен с COVID-19 в Кърджали и региона. Тя се намира в Стара Загора и е създадена по нареждане на Министерство на здравеопазването и Националния кризисен щаб.

Световната здравна организация смята, че коронавирусът няма да спре да се разпространява до лятото, съобщава CNBC.

Трябва да признаем, че вирусът може да запази способността си да се разпространява.

Грешно е да се твърди, че този коронавирус ще изчезне през лятото, като сезонния грип. Надяваме се това да се случи, това би бил неочакван успех, но не бързаме да правим такова заключение, защото няма доказателства“, заяви Майкъл Райън, директор на програмата за спешна медицинска помощ на СЗО.

Броят на заразените с новия коронавирус по света достигна 100 686, съобщи още Световната здравна организация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!