Пастир от село Сотиря първи е задържал издирвания за убийството на 7-годишно дете Мартин Трифонов. Той е младо момче на име Ганчо и сподели подробности за извършения от него граждански арест, съобщава bTV.

Мъжът заяви, че Мартин е привлякъл вниманието му, защото се е държал неестествено - веднага го подгонил.

Мартин Георгиев оказал съпротива, но пастирът го повалил на земята.

"Накарах го да се съблече и му казах: "Кажи сега, какво направи с това момиче, защо го унищожи?". Ударих го два-три пъти, той отскочи и избяга", допълни Ганчо.

Пастирът каза още, че веднага се е обадил на полицията.


Неговият разказ изяснява този етап от преследването на Мартин, за който бе разказано по-рано днес на извънредния брифинг на МВР.
  
"Той беше засечен в района и беше задържан за кратко от местно лице. Бил е завързан, но е успял да се измъкне. Човекът, който го е задържал ни изпрати негова снимка.

Два часа продължи преследването му в гъста гориста местност. Колегите са стреляли, той не се подчини на никакви разпореждания, наложило се те да използват оръжие.

Има нараняване в краката, колегите са имали основание да използват оръжие." Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг от мястото на тежкото криминално престъпление. 

Бабата на Мартин Трифонов признава, че преди време внукът й е посягал на друго момиче.

Потаен и без задръжки - така описват хората в Сотиря 21-годишния мъж. Разказват, че ден преди жестокото престъпление, заподозреният закачал тяхното момиченце, на възрастта на убитото дете.

Жителите на Сотиря разказват още, че мъжът е стигнал и по-далеч - заплашил с убийство свой съселянин.

Според полицията задържаният не е планирал престъплението. Не е употребявал алкохол, предпочитал е енергийни напитки. Предстоят да се направят и тестове за наркотици.

В съдебното досие на 21-годишния мъж пише, че той вече е излежал присъда за блудство с малолетна. Това престъпление той е извършил, когато е бил на 14 години. Лежал е в затвора и за кражба.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!