280-килограмовият мъж, който хвърли в огромно приключение търновските медици и пожарникари, съобщава "Борба". 

Човекът е издъхнал само ден след като те положиха неимоверни усилия, за да му осигурят достъп до лекарска помощ.

Припомняме, че за транспортирането му не се намери подходяща носилка, която да издържи на тежестта, и се наложи да използват врата за пренасянето му до Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Насочен бе към областната болница, след като екипите в МБАЛ „Павликени“ не успели да се справят със случая.

Шокиращ факт бе, че пациентът не се побирал в рентгена и скенера. Дългогодишни здравни работници споделят, че от десетилетия не се е случвало да оказват помощ на толкова едър човек.

„Погребението беше в събота. От траурната агенция изпитаха доста трудности и се наложи в тъжния ритуал да се включат хора от селото. Така 7-8 души участваха в пренасянето на покойника“, разказа кметът на Дъскот Николай Митев.

Той обясни, че мъжът е бил предразположен към затлъстяване, живеел сам, в жп кантон и единствените му близки били доведена майка и брат. Те се ангажирали в изпращането в последния му земен път.

Допълни, че след досега на човека със здравната система служители на социалната дирекция в Павликени търсили информация в кметството за трудноподвижното лице и се задействали да подготвят документация за ТЕЛК и настаняването му в институция.