Заведенията в супер центъра на Бургас отвориха врати, съобщава "Флагман".

Над 60 или може би 70% от ресторантите и кафенетата, които затвориха принудително заради извънредното положение на 14 март, вече работят. 

Не са отворили тези, които разчитат на квалитетна кухня, тъй като издръжката на екип от специалисти далеч ще надхвърли дори и най-оптимистичния вариант на приходите в настоящата ситуация.

Припомняме, че обектите имат право да работят само с маси отвън, разположени на 1,5 м разстояние една от друга.

Бургаските ресторантьори спазват правилата, а на места разстоянията са доста по-големи от 1,5 метра.

Лошата новина за тях обаче е, че клиентите ги няма. По морския булевард „Алеко Богориди” и градското ларго на ул. „Александровска” в този час има много хора, но малцина сядат по заведенията.

Изглежда някои от тях се притесняват да използват външни обекти за обществено хранене, независимо че в почти всички заведения има дезинфектанти на масите, а сервитьорките са с маски или шлемове. Прави впечатление, че персоналът с часове кибичи и чака посетители.

„Оборотът ни днес е нищожен, 14 кафета, 20 минерални води и безалкохолни и два фреша – това е от сутринта до 12 часа на обяд. Имам две сервитьорки и барман само в тази смяна, не говоря изобщо за другите разходи. Искрено се надявам, моля се, днешният лош старт да е временна ситуация и от утре положението да се подобри, защото няма как да издържим по този начин”, каза собственикът на едно от централните заведения.

Припомняме, че БЛИЦ съобщи за подобна ситуация и в Благоевград.