Платформите фейсбук, инстаграм и тик ток се превърнаха в поле за изява на любителите на високите скорости, но това не се случва на обособените за това писти и места, а по улиците и булевардите под тепетата, по които всички ние движим.

Поредното доказателство за това е видео, публикувано в инстаграм профила на „petarrpopov”.

Младежът най-безцеремонно снима километража си, който превърта над 140 км/ч. по бул. „Копривщица”. Снимайки как маневрира измежду колите, младежът достига скорост 148 км/ч, пише TrafficNews.bg.

„Къде са родителите му? Къде е полицията? Защо бездействат?”, са основните въпроси, които читателите ни държат да повдигнем.

Толкова ли лесно и безнаказано е да шофираш със 150 км/ч в града. Изглежда да, щом водачите продължават да си го позволяват, а заедно с това да снимат и публикуват.

На 22 май се проведе и брифинг на тема „Пътна безопасност”, на който обявиха, че ще насочат искане към община Пловдив за изграждане на инженерни съоръжения на всички булеварди, които да намаляват скоростта. Особено в близост до пешеходните пътеки.

Брифингът се проведе броени дни след като при зловеща катастрофа на бул. "Руски" млад пловдивчанин, шофира с близо 200 км/час и уби себе си и своя спътница, а други двама бяха с опасност за живота.

Само преди няколко дни директорът на полицията Геогри Чергов заяви, че съвместно с община Пловдив се работи по няколко проекта за разширяване на видеонаблюдението в Пловдив, но не уточни на какъв етап са тези проекти и дали ще бъдат реализирани в близко бъдеще.

На практика в Пловдив работят 4 мобилни камери за измерване на скорост, а стационарни такива няма. Камерите, които са поставени на някои светофарни съоръжения са само охранителни и не измерват скорост.

Преди дни пък Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в TrafficNews видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе.

Проверката се води за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство.

На фона на тежките събития от последните дни, да се публикуват подобни кадри с цел хвалба е безобразно, а хората, които демонстрират подобна безотговорност трябва да бъдат наказани.