„Смятам, че всеки ще излезе извън нерви, ако от 30 часа няма ток и има две малки деца, които плачат, че замръзват.“

Това заяви Явор Павлов – човекът, който в последните часове стана известен с това, че нахлу в енергото в Силистра, след като часове бе без ток. Той си занесе там скаричка и реши да направи сандвич за себе си и децата си, които гладни студували в дома му.

Явор Павлов живее в село Калипетрово. В дома му вече има ток и той спокойно обясни мотивите си за своеобразния протест. „По принцип съм спокоен човек, имам сервиз. Това е начинът да се протестира, защото, ако си стоим вкъщи, нищо няма да се оправи”, твърди мъжът. Не смята обаче, че е прекалил.

Побеснял мъж влетя в Енергото в Силистра, разпъна софрата и обяви: Не ме интересува - полиция, молиция... ВИДЕО 18+

Павлов е бил задържан за няколко часа и му е бил съставен акт. Предстои компанията да внесе жалба в прокуратурата за вандалско поведение.

„Звънях в понеделник на енергото и никой не ми вдигна. Реших да направя закуска на децата на топло и отидох. Там в офиса им жените бяха по къси полички и се смееха, докато моите деца замръзваха. Питах смешно ли им е“, припомни Явор.

„В крайна сметка ми казаха, че до час ще имам ток“, добави той.

„Това са начините човек да си търси правата. 6 млн. българи ме видяха и ми пуснаха тока“, заяви Явор.

„Принципно съм спокоен човек, монтьор съм, правя коли. 15 години в чужбина съм работил, за да мога да си направя сервиз в България“, каза той.

„Ако моето поведение е вандалско, тяхното какво е – 30 часа съм без ток. Дори телефон не вдигат. Ако станеше нещо с някое от децата ми? Кой ще е виновен, пак снегът? Как пък всяка зима зимата ни изненадва. Как един път не бяхме подготвени. Не мисля, че съм прекалил. Призовавам всички, като имат като моя проблем, да постъпят както аз“, каза Явор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук