Полицаи от ОДМВР-Смолян са посетили мястото на събора край родопското село Осиково. Причината са притесненията на хората от провеждащото се събитие, на което някои от участниците са голи. 

Според жител на Пловдив, съборът "Rainbow" е наркосборище, а 70% от участниците са голи. 

Участничка във вакханалията в Родопите проговори за голите хора и как приемали телата си, а...

Ето какво обясниха от полицията: 

"Извършена е проверка по постъпил сигнал на телефон 112 на 06.08.2022 г. в 11.20 часа, в който се съобщава, че участниците в провеждащия се "Рейнбоу събор“ в местността "Големи поляни“, землище на село Осиково, община Девин "са се самонастанили в частни имоти без разрешение на собствениците и че всички са наркомани и 70% от тях ходят голи“.

От изготвена докладна записка на районния полицейски служител става ясно, че при извършена съвместна проверка с директора на ТП ДГС – Михалково и служител на РСПБЗН-Девин на посоченото място е установено, че има поставени 5-6 палатки, които според думите на секретаря на село Осиково са разположени на общински земи, а не в частни имоти.

Твърдението в сигнала, че 70% от участниците ходят голи, не отговаря на истината. Към момента на проверката, намиращите се на мястото около 30 човека са леко облечени с дрехи подходящи за летните атмосферни условния.

При обиколката в района е установен контакт с една от организаторките на събитието, от проведения разговор става ясно, че съборът ще се проведе до края на месец август, участие ще вземат около 300-400 човека от цяла Европа, като присъствието ще им е на ротационен принцип – едни идват, други си тръгват.

На въпрос дали участниците в събора употребяват наркотици, организаторката отговаря, че всички присъстващи на събитието водят здравословен начин на живот и употребяват само естествени природни продукти, като не консумират месо, и не употребяват алкохол и наркотици.

Организаторката е учудена, че е подаден сигнал, че участниците влизат в частен имот без съгласие на собственика, тя заявява, че още преди да се настанят в района са провели разговор с жалбоподателя и тогава той нямал нищо против да ползват чешмата и изграденото барбекю в имота му. Уверява, че още същия ден ще уведоми участниците да не влизат в оградения имот, както и ще поставят указателни табели, че е частна собственост и влизането е забранено.

Служителите от РСПБЗН и ТП“ДГС“-Михалково са направили предписание на участниците за спазване на мерки за безопасност при палене на огън на открито. Получено е и уверение, че последните дни от пребиваването в местността всички участници ще се включат и ще направят основно почистване на целия район, който са ползвали.

Голи дрогирани младежи сеят разврат в Родопите ВИДЕО

От извършената проверка не е установено да има разположени палатки и настанени участници както в имота на гражданина подал сигнал, така и на ливадите в близост до неговата каравана. При проведените беседи с участниците и от тяхното поведение не се установени признаци същите да са употребили алкохол, наркотици и други упойващи вещества.

Не са извършени проверки с технически средства за употреба на наркотични вещества, тъй като участниците не управляват МПС. Служители на ТП ДГС- Михалково извършват ежедневно сутрин и вечер проверки в района на събора и до момента не са съобщили за извършени нарушения или престъпления от участниците в събора".