Близначетата Стефан и Габриела се намират в Център за настаняване под непрекъснати  медицински грижи. Това съобщи директорът на "Социално подпомагане"-Пловдив Надя Танева. Двете тригодишни деца се възстановяват добре, хранят се, ходят, говорят и наваксват пропуснатото.
Те пострадаха на 18 февруари тази година при домашен инцидент. Тогава върху тях падна тежък гипсов орнамент. По-тежко бе ранен Стефан, който изпадна в кома за няколко дни. Габриела получи по-леки травми.

Двете деца бяха приети на лечение в УМБАЛ "Свети Георги". Стефан излезе от комата на 6 март. Заедно със сестра си Габриела успя да се възстанови от контузиите си. Близначетата имат и  лекостепенна детска церебрална парализа. Майка им Иванка Стефанова, която след инцидента бе задържана от полицията, но по-късно освободена, не е ходила да ги види в Центъра за настаняване, нито се е интересувала от тях, пише "Марица". При това положение, след като братчето и сестричето се възстановят напълно, ще им бъде потърсено приемно семейство за настаняване.