Община Варна даде нов повод за недоволство на гражданите си с поредното абсурдно решение за ремонт. В края на работната седмица ул. „Георги Бенковски” в центъра на града беше затворена и изровена. След това работата по нея беше зарязана за два дни, предава Петел бг.

Ситуацията кара живеещите в района, а и много от шофьорите, които всекидневно ползват трасето, да се питат има ли изобщо някой в общината, който да разсъждава трезво.  

„Защо не почнаха ремонта в понеделник, цяла събота и неделя никой не работи тук, само създават неудобство! То малко акъл трябва, ама да ти дойде навреме”, коментира варненка, която живее на разровената и зарязана улица. 

Със сигурност работата през почивните дни оскъпява ремонта, но защо тогава графикът не е променен така, че да е поне малко съобразен с интереса на хората? Отговор на този въпрос няма, а  и вероятно няма да бъде даден.

„Съзнаваме, че ремонтите създават затруднения, но те са необходими за решаването на проблемите”, това е мантрата, която кметът на Варна Иван Портних повтрая всеки път, когато някой му напомни, че градът никога не е бил толкова прашен, мръсен и задръстен, колкото това лято. Гостите на града също споделят това мнение – това не е Варна, която те харесват и в която идват с удоволствие.

Крайният срок за приключване на ремонта на ул. „Георги Бенковски”, както и на повечето инфраструктурни обекти в т.нар. морска столица напоследък, е неизвестен. Варненци ще чакат, когато – тогава! През това време ще дишат праха от изровения асфалт и струпаните на камари инертни материали, ще се чудят откъде да минат и ще „благославят”строителната фирма и общината. Много е вероятно обаче поне част от тях и да се замислят за кого ще гласуват на кметските избори догодина.