Служители на ОП "Паркиране и репатриране" в Пловдив щракнаха скобата на кола с инвалиден стикер. Случката е от петък, пише Марица бг.

Пловдивчанка с рядко имунно заболяване, телково решение и инвалиден пропуск опитала да остави колата си на платен паркинг на бул. "България" в града под тепетата.

Мръсна гавра с хората в сърцето на София! Потресаващи СНИМКИ!

На място вижда, че няма свободни места за инвалиди и паркира в съседство, след което остава колата си. Повече от час по-късно жената се връща и вижда, че ѝ е поставена скоба и има залепена честитка на стъклото на предната врата.

Последвайте ниПолезна ИнформацияПодигравка! Сложиха скоба на кола с инвалиден стикер, собственичката в потрес СНИМКИНовиниИнформация

"Общинските служители се подиграха с човек в неравностойно положение. Страдам от рядко имунно заболяване, имам телково решение и инвалиден пропуск. Въпреки това на колата ми беше поставена скоба", написа в социалните мрежи потресената пловдивчанка. 

Последвайте ниПолезна ИнформацияПодигравка! Сложиха скоба на кола с инвалиден стикер, собственичката в потрес СНИМКИНовиниИнформация

Според правилата, автомобилите с инвалидни талони могат да паркират на инвалидни места до 3 часа, след което може да се премести на друго такова обозначено място.

При недостиг на места обаче се прилага общия ред за таксуване. Ако не се заплати престоя, следва поставяне на скоба, както е в случая, и плащане на 40 лв. за премахването й. 

Казусът отново вади на преден план прашасалата тема за инвалидните места, достатъчно ли са те в Пловдив и дали се използват по предназначение.

След поста на пловдивчанката в социалните мрежи, от “Сдружение Спаси Пловдив” са се свързали с нея и са й оказали юридическа помощ.