Мечка стигна до село в Кирковско, разказаха пред 24rodopi.com ловци. Животното било заснето с ловна камера.

Гладът докара в гората над Горски извор мечка, даже две - четете тук

От друга медия съобщиха за още една мечка.

БЛИЦ припомня, че мечка пак влезе в Чепеларе. Рунтавата гостенка посетила посреднощ улица над Спортното училище в родопския град, съобщава "Марица". Тя бутнала кош за боклук до къщата на зам.-кмета на Чепеларе Стоян Кузмов.

„Явно й е миришело на храна от коша, бутнала го е, след това се е върнала в гората“, каза Добри Добриков.

Мечката слязла този път от противоположен баир на този, от който се появи преди седмица. Тя се спуснала покрай параклиса „Свети Мина“ над Спортното училище. Малко след полунощ живеещи в блока наблизо я видели на полянката до сградата. Те са подали сигнал на тел. 112.

В Чепеларе са в стрес от посещенията на мечки в града. Преди седмица неканена гостенка бутна пчелин в двора на къща на ул. „Чернатица“, а вчера по обяд още една е забелязана в гората над църквата в града. 

„Няма какво да ядат в момента в баира,  гладни са, има 20 дни критични, докато нещо имат в гората, което да ги нахрани“, коментира Добриков.

В родопския град са в стрес от интереса на мечките към града и настояват за адекватни мерки от институциите. Никой не знае дали става въпрос за една мечка или за различни.