Срещу 370 000 лв. Националната агенция по приходите обяви за публична продан къща за гости „Мария“ в с. Копривлен, община Хаджидимово. Луксозната двуетажна сграда се продава заради неплатени данъци.

В къщата на първи етаж има магазин със складово помещение,  кафе-аперитив и кухня, а на втори етаж са 4-те спални, всяка от които е със санитарен възел, плюс 2 панорамни тераси. Общата квадратура на сградата е 326 кв.м, а наддаването за нея е планирано за този петък в благоевградския офис на приходната агенция, съобщава struma.bg. 

Къщата бе построена от учителката Мария Работова с европейско финансиране в размер на 299 402 лв. Проверка на ДФЗ през 2018 г., още преди изтичане на 5-годишния мониторингов период, установи неизпълнение на финансовите показатели на бизнесплана – къщата заработила от клиенти само 19,68% от планираните приходи.

В резултат й бе наложена 100% санкция, тоест възстановяване на всичките близо 300 000 лв. Работова заведе дело срещу ДФЗ, но съдът призна акта на фонда и учителката се оказа един от малкото кутсузлии, които трябва да връщат пари, защото в повечето от случаите актове на ДФЗ падат масово в съдебна зала.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук