Дрехи и лични вещи са били намерени при акцията около езерото „Мандра“. Проверява се дали са на изчезналите двама рибари - 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас.

Дрехите са били изпратени на близките, които са посочили, че не са на нито един от двамата мъже. Очакваме резултатите от вещите. Това казал пред Флагман.бг кметът на Бургас Димитър Николов, който се намира в района на езерото „Мандра“.

Припомняме, че вече ден и половина продължават издирвателните мероприятия. Градоначалникът поясни, че в момента водната площ на езерото е разграфена на квадрати и всеки квадрат се обследва подробно.

В акцията са включени екипи на Гражданска защита, пожарна, полиция, ИАРА, Община Бургас. В езерото вече има 6 лодки, които търсят двамата рибари. Очаква се и доброволци също да се присъединят към издирвателните действия.

На място са директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Марин Димитров, както и директорът на Пожарната комисар Николай Николаев. 

„Всички възможни версии и хипотези къде могат да бъдат двамата рибари вече са проверени. В момента и пеш патрули обхождат дигата и зоната, която е контактна до предполагаемите територии, където могат да бъдат хвърлени мрежите. Преди малко открихме дрехи. Изпратихме снимки на близките, оказаха се, че не са нито на Ивелин, нито на Петър.

Сега намерихме нови предмети, очакваме да бъдат разпознати от семействата, дали имат общо с изчезналите рибари. Всяка версия се проверява подробно.

В миналото има доста случаи на удавени хора в езерото „Мандра“, включително и деца, но това са различни индивидуални случаи и нямат нищо общо със сегашния. Ако рибарите бяха удавени или потънали по някакъв начин, лодката им е двукамерна, щяхме да я намерим.

В случая надеждата ни е, че не сме я открили и има вероятност течението или вятъра да са ги отнесли в противоположната част на езерото, където сега се изследва, поне там да ги намерим“, каза още кметът Николов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук