Кметът на Бургас Димитър Николов и общински служители започнаха акция по заснемане с термодрон на езерото „Мандра”, за да намерят следи от двамата изчезнали рибари.

44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неизвестност от снощи - около 23 часа, когато двамата влезли с надуваема лодка във водата, пише Флагман.

В този момент територията над мандернското езеро, както и бреговете около него, се наблюдават от дрон. Заснемането започна от страната на езерото край село Димчево.

Тази нощ общинските служители ще се опитат да изследват възможно най-голяма територия, тъй като термокамерите са с високи показатели и се вижда цялата зона на езерото.

Екипи на ИАРА също са на място и са в готовност, ако кадрите от термодроновете покажат нещо, да вкарат спасителни лодки веднага.

По-рано днес кметът Димитър Николов се срещна с близките на изчезналите рибари, които все още имат надежда Ивелин Тодоров и Петър Петров да бъдат намерени живи и здрави.

"Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна безопасност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото. Получавам обаждания от рибари, които имат готовност да се включат в издирвателната акция и им благодаря! Осигурихме допълнителна лодка, която ще бъде използвана утре. Ще направим всичко по силите си, за да помогнем. Винаги има надежда, имат я и близките на Ивелин и Петър, които макар и силно притеснени, вярват в добрия изход от тази критична ситуация! Дано!", каза кметът Димитър Николов. 

По първоначална информация, вчера вечерта семействата на Петър и Ивелин се събрали на гости. Цяла вечер се забавлявали, накрая на масата останали само двамата рибари. На сутринта съпругата на единия забелязала, че мъжете ги няма. Гумената лодка, с която ходели на риболов, също липсвала. 

Петър и Ивелин често влизали в язовира на риболов, но към момента няма данни да са бракониери. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук