В Пловдивския затвор има напрежение. В момента, в който двамата опасни въоръжени престъпници Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Софийския затвор по разпореждане на висшестоящи органи претърсват килиите. Прибират тенджери, тигани, всякакви домакински уреди, оголват килиите, научи БЛИЦ от свои източници.
Мярката е превантивна. Всички са на нокти някой от пандизчиите да не имитира столичния случай и да породи план за бягство.

Това поражда недоволство сред затворниците. В Пловдив скоро е нямало опит за бягство, освен скандалният случаи за който първи БЛИЦ съобщи. 

Преди около година и половина, по време на конвой към затвора духна Тома Ендрев. Той беше осъден за убийство, извършено с особена жестокост и беше излежал по-голямата част от присъдата си. Всички бяха вдигнати накрак докато го открият и върнат в затвора.

Както първо БЛИЦ съобщи, всички ченгета и спецчасти в област Пловдив са накрак. Броди се из села и градове, дебне се за избягалите от София затворници и за всякакви други престъпления.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!