Килърите Владимир Пелов и Радослав Колев успели да избягат от затвора с бързовар и тетрис (електронна игра от миналия век). Във вторник 15 минути преди 16 ч. в помещението, където се предават пратките и е близо до парадния вход на зандана, пристигнали синът на Пелов Владимир-младши, който носел тетрис, и братът на Колев с бързовар. Това предаде "Телеграф".
Именно този момент използвали закоравелите рецидивисти, за да действат. Те издърпали за гушата охранителя, който им подавал пратките, и го ударили, след това стреляли по друг негов колега, за да натисне специален бутон и да им отвори вратите.

Тази ексклузивна информация разказаха високопоставени източници от МВР и Министерство на правосъдието, водещи разследването. По думите им видеоклиповете от Централния софийски затвор показали, че шеметното бягство е извършено около 15 секунди.

Всеки вторник, около 16 ч., на всички затворници им е позволено да получават пратки с ел.уреди от свои близки. Залата, в която се предават, е близо до изхода, затова и била избрана като вариант за бягството от Пелов и Колев, смятат разследващи. Там имало гише с отвор, през който се подавали вещите.

Именно там около 15,45 ч. цъфнали Владимир и Радослав. Взимайки бързовара и тетриса обаче, те хванали надзирателя за гушата и го повалили на земята. След това стреляли по неговия колега, за да натисне бутона, с който се отключва вратата. Тъй като съдебният гард бил стресиран, че стрелят по него, се подчинил на командата им.

На камерите се виждало още как убийците се затичват към външната бариера. Гардът там бил въоръжен с "Макаров", но не го използвал, тъй като смятал, че може да бъде прострелян невинен човек вече на улицата. "По време на бягството на мястото е имало десетина надзиратели и чистачката, която се развикала и ги подгонила, но без успех", коментираха обвинители.