На 90% съм сигурен, че ревнивият психопат Веселин Димитров, който е издирван за взрива във Варна, не е сред жертвите, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия психиатърът д-р Веселин Герев.

„Психопатна проява, в основата на която стои ревността, е причина за трагедията. Ревнивецът се изкарва жертва. Най-вероятно вторият труп е на въображаем любовник. Затворен е там от психопатът за отмъщение.  При ревностната параноя има случайни хора набелязани за потенциални женкари“, обясни психиатърът. 

„Когато един мъж е насилник, се опитва да привлече общественото внимание, като се изкарва жертва. В писмото си, което е адресирал до един от сайтовете, той споделя, че ще си сложи край на живота, ако жена му не се върне при него. Това е зов за помощ, който цели да привлече внимание към личността, за да се потуши конфликта“, обясни д-р Герев.

„Става въпрос обаче за 20-годишен тормоз и вероятно за злоупотреба с алкохол. Имало е първо психическо, а после и физическо малтретиране над жертвата. Психопатът вероятно е бил посетен от колега полицай. Служителите на МВР имат различен психопрофил. Променя се психиката при доста от тези хора и те не могат да различат служебните си ангажименти с личния си живот“, добави психиатърът. 

„Виждайки безизходицата Веселин е взел решение да унищожи всичко около себе си. Това е като развръзка до цялата ситуация. Защо обаче журналистите, които са разбрали, че Веселин иска да сложи край на живота си, не са уведомили прокуратурата?“, попита той.

Трябваше да му се направи психична експертиза, подчерта експертът.

Психологическата нагласа на психопата е, че може пет човека да убие, а на себе си нищо да не направи, каза още той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!