Гражданин разказа за неприятна случка с него в автобус в Пловдив. Пътникът е опитал да си купи билет с най-едрата възможна банкнота. А това, малко или много, е слисало шофьора, пише plovdiv24.bg. 

"При качване в автобус 66 oт "Прослав", в посока ж.к. Тракия, подавайки банкнота от 100 лева на шофьора, за да си взема билет, (като по същото време поднасях извиненията си за едрата банкнота) върху мен бива хвърлен насмешлив поглед и ми се казва: "Ти шегуваш ли се с мен, няма кой да ти върне. Знам ви аз, хитреци, само така правите, ама няма да стане". При този отговор, аз се обърнах към шофьора, казвайки че го разбирам, че не зависи от него, но аз давам признато средство за разплащане. Шофьорът започна да говори агресивно, поднасяйки обидни думи: "ненормалник", "идиот", "луд", както и голяма доза псувни, за които не желая да пиша.

Аз съвсем спокойно му отговорих, че това е обществен превоз и аз имам правото да остана в автобуса, желаейки да си закупя билет. Тогава той излезе от кабинката, започна да ме бута и дърпа извън автобуса, но аз отказах.

При това той започна да бута още по-силно, както и да ме дърпа към вратата, крещейки обидни думи, обяснявайки на пътниците как заради мен и моите "ненормални постъпки" няма да тръгне автобусът. През цялото това време аз стоях съвсем спокоен, отказвайки да сляза.

След около 10 минути повтаряне на псувни, закани, заплахи и известна доза блъскане, дърпане и дори бих казал потенциални удари, шофьорът се отказа от целия този фарс и тръгна по маршрута. Последната фраза, която изрече, беше: "Сега ще видиш, като те глоби контролата".

Цялата тази случка не би се случила, ако в този автобус имаше устройство за плащане на пътуването с карта.

И така, както обясних спокойно на шофьора, разбирам го, че няма най-благоприятната работна среда. Но агресивното поведение е недопустимо във всяка една ситуация, особено в абсурдна като тази", обяснява мъжът. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук