"Джи Ти Ай Ем" АД е дружеството, което се явява свързващо звено в разнопосочните интереси на приятелския кръг на Георги Тотев и Спартак Николов. То е собственик на капитала на "Дякон Иларион Билд" ЕООД, а зад него стоят Красимир Райков Ромов и Григор Вилхелмов Иванов, пише "Марица".

Изключително интересни са обаче и управителите на "Джи Ти Ай Ем" АД - Иван Атанасов Атанасов и Дафинка Асенова Ефремова.

Иван Атанасов е в управлението на още няколко дружества. Едното е известната вече „Билд ЖСК 2014“ ЕООД.

Другото е „Джи Ел Си Венчърс БГ“ ЕООД, което се оказва, че е собственост на „Джи Ел Си Венчър Капитал ЛТД“. Всъщност можем само да гадаем кой стои реално зад офшорната фирма и защо въобще е необходимо да се използва такова чуждестранно юридическо лице. Обичайно целта в подобни случаи е да се скрие собствеността или произходът на капиталите.

Офшорката е регистрирана в Белиз и е с пълномощник Григор Вилхелмов Иванов

Самата тя участва в собствеността на „Билд ЖСК 2014“ ЕООД, както и в „Зона за развитие Тракия“ с управител Пламен Панчев. Това дружество пък е свързано с „Консорциум Булплод АТМ“ ДЗЗД, което има договор да обработва и извозва утайките от Пречиствателната станция на ВиК. Припомняме, че другият участник във въпросния консорциум е „Автотранспорт и механизация България“ на Григор Вилхелмов Иванов - приятели в строителство, приятели в усвояването на парите от поръчките за извозването на утайките.

Третата фирма, в чието управление участва Иван Атанасов, е „Файненс Интернешънъл“ АД. Там той дърпа конците заедно Екатерина Владимирова Карагяурова и Христина Асенова Иванова. Двете дами пък са свързани със собственика на „Кепитъл сити център“ Веселин Чипев - активен инвеститор в имоти под тепетата.

Акции във „Файненс Интернешънъл“ АД притежава друга офшорка ​- „Импайър Кемикълс Лимитед“ от Дубай, която на свой ред има дялове във фирмата на Веселин Чипев - "Роял Ацетейт Кемикълс" АД.


Вторият участник в управлението на "Джи Ти Ай Ем" АД е Дафинка Ефремова. Дамата е директор и на фирма „Консоурс” АД. Доскоро тя бе еднолична собственост на "Дивелопмънт" ЕООД на Георги Борисов Тотев. Отскоро обаче той има и съдружници във въпросното дружество.

Дафинка Ефремова е стара познайница със семейство Тотеви

С Роза Тотева ги свързали общи интереси към държавното учреждение - Учебно-професионален център на ул. „Арх. Камен Петков” 1 А (бившата ул. "Христо Кърпачев"), където сега в целия си блясък се издига хотел „Империал” и новият бизнес център на кметската фамилия.

През 90-те години амбициозната Роза Тотева е работила в Центъра, където си вадела хляба и Дафинка Ефремова. Базата е стопанисвана от държавна фирма "Център за квалификация на кадри" ЕООД, преобразувана по-късно в „Квалификация консулт” ЕООД. През 1999 г. дружеството е обявено за приватизация, като за тази цел се сформира РМД (работническо-мениджърско дружество) „Квалификация консулт инвест” ООД. Дафинка Ефремова е един от съдружниците в РМД-то.

Преди самия търг обаче РМД-то се оттегля и Роза Тотева, учредила броени дни преди това друго дружество, купува активите на държавното дружество.

След приватизацията РМД "Квалификация консулт инвест", чието седалище се води на ул. "Арх. Камен Петков" 1 А, е обявено в ликвидация.