Цяла България свали шапка на пловдивчани, които дружно скочиха да защитят уличния продавач на чорапи Митко, станал жертва на агресия от собственик на заведение в "Капана".

След впечатляващата морална подкрепа, кроткият ром от "Столипиново" ще получи и финансова помощ, съобщава "Марица".

Потресен от историята на Митко, пловдивски ресторантьор реши да дари 10 000 лева на продавача на чорапи. Жестът е на Нурелдин Елрамими, собственик на The Chiken Guy. Той е египтянин, успял да завърти собствен бизнес под тепетата.  Бизнесменът сподели пред „Марица“, че още от самото начало решава, че ще дава безплатна храна на бедните.

След неприятния инцидент с продавача, Нурелдин разговарял с него и решил лично да дари сумата.
 
31-годишният ресторантьор дошъл за първи път в България през 2009. Влюбил се в Пловдив и след това посетил града цели 14 пъти преди да се установи тук. Първоначално се препитавал като брокер, предлагайки на хора от Египет и Дубай да си купят имоти в Пловдив.

Междувременно се захванал с ресторантьорство, а The Chiken Guy. е второто му заведение под тепетата. „Всеки ден идват по 30 човека да се хранят безплатно тук. Всичките ги познавам по име. Митко никога не е идвал тук, но го познавам от предното ми заведение, където идваше за безплатна храна“, обясни Нурелдин.

Бизнесменът признава, че първоначално не се заинтересувал от случката с Митко, защото се случва хора да се сбият. „Вчера обаче видях видеото и бях потресен. Винаги съм бил против подобен тип агресия. Има много хора, които се държат сякаш са недосегаеми“, споделя Нурелдин. Според него 10-те хиляди са едно малко обезщетение за Митко и за унижението, което той е понесъл. 
Ресторантьорът обясни в социалните мрежи защо е решил да направи дарението:
 
“След видеото, в което човек със силна ненавист унизи друг човек (Митко),който е също човек колкото него, просто, защото първият забрави човечността си и фактът че всички ние сме равни.

Митко е пример за това, че ненавистта и силата не могат да спечелят.
В The Chiken Guy решихме да отдадем своята съпричастност с всички добри хора в Пловдив към Митко, и безвъзмездно нда му помогнем с 10 000 лева и всякаква легална помощ като малък жест, за да докажем че прошката, усърдната работа и честността винаги ще бъдат високо оценени!”.

Веднага след нападението срещу Митко от собственика на Yellow dot Ивайло Пенов, пловдивчани изкупиха цялата стока на уличния продавач. Сега той е медийна звезда, минувачи си правят селфита с него, а чорапите му се разграбват за минути.