Емблематичният полицай Иван Вълков, чиято звезда изгря като началник на Пето РУП в Бургас, въвеждайки строга дисциплина и ред, вече има ново амплоа, съобщава Флагман.бг.
Преди година и половина напористото ченге направи скок в кариерата и бе повишен като началник на „Охранителна полиция“ към ОД на МВР в Бургас. Не е ясно какъв е проблемът сега, но се оказва, че внезапно Вълков се оттегля и ще се заеме с нещо, което е далеч от авторитарния му нрав.

Според източници той е получил пост в Бургаския затвор, който обаче няма нищо общо с реда и дисциплината, бил по-скоро административен, но не и директорски.

В същото време стана ясно, че и шефът на КАТ Бургас Иван Ишкиев си заминава. Младият полицай, който остави отлични впечатления с работата си през последните две години, се очаква да си подаде оставката до дни.

Ишкиев напуска системата на МВР и заминава за друг град. За по-малко от две години Иван Ишкиев се справи много добре на този пост, успявайки да понижи в голяма степен корупцията и да смени състава, за който се носеха легенди за рушвети и тотална корупция. 
Все още не е ясно кои ще бъдат новите шефове на "Охранителна полиция" и КАТ Бургас, както и дали рокадите имат нещо общо със стрелбата срещу Митьо Очите.

Припомняме, че депутати ще разпитват днес полицейски шефове от Бургас и Несебър заради стрелбата по Очите.