Рокерите от „Хелс Ейнджълс” се удавиха в бира и провалиха собственото си мотошествие, за което бяха мобилизирани стотици полицаи от всички сектори на ОДМВР-Бургас.

От 20 юни, или откакто мотористите са настанени в един от хотелите, където е най-голямото сборище, са изпити само за една нощ 150 кега бира, като в един кег се съдържат 100 бири от 500 мл.

Изяли са и са изпили всички хотелски провизии на този комплекс и на 21 юни по обед са били в състояние, което изобщо не им позволява да яхнат мощните мотори, съобщава "Флагман".

Световният мотосъбор на членовете на „Хелс Ейнджълс” тази година трябваше да се проведе на територията на община Несебър и частично на тази на община Поморие.

Основна част от него бе предварително заявеното мотошествие за днес, от 13 до 16 ч., което трябваше да премине от Свети Влас, през главната алея на Слънчев бряг до кръговото кръстовище за Несебър и обратно.

За целта ОДМВР-Бургас предприе извънредни мерки за сигурност, които са в действие още от сряда, защото от всички гранични пунктове започнаха да прииждат рокери. Някои от тях доставиха чопърите си със самолети, влакове и кораби.

Целият личен състав от всички сектори на МВР е вдигнат на крак извънредно, за да не се стигне до ексцесии.

Нещо повече - беше проведена кампания за оповестяване, че по време на мотошествието ще бъдат затворени и страничните пътни артерии на двете общини, пресичащи трасето, по което трябваше да преминат моторите.

Предвидено беше служителите на реда да указват обходните маршрути на водачите, озовали се в затворените пътни участъци не по своя воля.

Всички предохранителни мерки на МВР се оказаха напразни в Слънчев бряг, но бяха необходими тъй като „Ангелите на Ада” са известни със своята конфликтност и търсенето на провокации по пътищата.

В същото време при 35 градуса температура на въздуха вчера Пътна полиция бе поставена в тежко изпитание да регулира движението от кв. Ветрен в посока кръговото кръстовище на входа на Бургас откъм АМ „Тракия”, Северният обход към кв. Сарафово, както и на самата магистрала при отклоненията ѝ за Българово и Камено.

Екипите трябваше да бъдат сменяни през 30-40 минути, защото жегата бе нетърпима още от 10 ч. сутринта до към 22 ч. Днес температурите са малко по-ниски, но натовареността на тези участъци към морето в посока север и юг ще става все по-голяма с всеки изминал час заради първия силен летен уикенд.

Така енергията на полицията, която се изхаби да се охранява мотошествие, което не се състоя, можеше да бъде насочена към подпомагане на туристите, които пристигат на море в почивните дни.

Проблемът е, че се предприе ремонт на пътя между центъра на Бургас и кв. Сарафово, който допълнително  затруднява трафика.